Keilaamisen riemua

Lajiesittelynä - Harrastuksen riemua keilaamisesta

Seinäjoen Keskusammattikoulun alakerran sivusiivessä toimi 60-70 -luvulla paikallinen keilahalli. Sinne haettiin silloin tällöin keilatyttöjä töihin. Keilatyttöjen tehtävänä oli istua keilaradan päällä olevassa häkissä. Jokaisen heittokerran jälkeen häkki laskeutui alas ja keilatytön tehtävänä oli korjata kaatuneet keilat sivuun ja toisen heiton jälkeen taas nostaa kaikki keilat takaisin pakoilleen, Meteli oli suunnaton, sen muistan, kun pallot ja keilat kolistelivat korvan juuressa. Palkkakin oli aika mitätön. Muistaisin että olisiko ollut häkin laskeutumiskertojen mukaan? Kuitenkin se oli itse tienattua rahaa. Omaa rahaa.

Vuosikymmeniä kului, kun taas löysin keilaamisen elämääni uudelleen. Aloittamalla pelaamisen ihan oikeasti. Vaati ensinnäkin rohkeutta liittyä keilaajien ryhmään kun ei oikein tiennyt, miten ryhmäläiset suhtautuisivat aloittelijaan. Heidi, liikuntavastaajamme, sanoi että voisin kokeilla muutaman kerran, miltä keilaaminen tuntuisi ja olisiko se minulle sopiva liikuntamuoto. Rohkaistuin kokeilemaan. Ikäihmisenä ja nivelvaivaisena arvelin että saattaa jäädä juttu kokeiluksi.

Vaan eipä jäänytkään kokeiluksi. Olen nyt kolmatta vuotta ollut keilausryhmässä innokkaana mukana ja kokenut sen mitä upeimmaksi liikuntamuodoksi. Mitään ihmeen tekniikkaa tai erityiskykyjä ei tarvita tähän harrastukseen.  Ryhmässä meitä on eri-ikäisiä miehiä ja naisia. Toiset ovat pelanneet kauemmin, mutta se ei ole ollut kynnyksenä osallistumiselle. Ilmapiiri on kannustava, ja onnistumisista jokaisen osalta ollaan iloisia. Ja kyllä ne omat onnistumisetkin on tosi kivoja. Kahden tunnin vuoron välissä käydään välillä kahviossa pullakahvilla ja jutellaan niitä näitä.

Koukuttava harrastus, jota suosittelen vilpittömästi.  Ainakin kannattaa tulla kokeilemaan.

Kokoonnumme syys-/kevätkaudella noin 12 kertaa lauantaisin. Meidän Heidiin (kts. liikuntavastaavan yht.tiedot) voi ottaa yhteyttä jos mielit kokeilemaan. Suosittelen!

Kirjoittaja on Iloinen ja onnellinen keilaajaryhmäläinen